ŠAMANSKÝ
KRUH

Aktivní práce se sny, šamanské cestování a léčení

Když změníte způsob, jakým se na věci díváte, tak se věci, na které se díváte, změní

Max Planck, kvantový fyzik
Naše nová totožnost je identitou bytosti, která žije po mnoho životních cyklů – některé již proběhly, jiné nás ještě v budoucnosti čekají. Abychom se takto mohli vidět, musíme překročit své předešlé přesvědčení, že náš život je časově omezen na dobu od početí do smrti.

Stanislav Grof, Kosmická hra
Všichni jsme byli vedeni k tomu, abychom na sebe, svůj národ, náboženství a život nahlíželi způsobem, který nám pomáhal objasnit naši minulost – prostřednictvím příběhů založených na tom, co naše rodiny a společnost považovaly v daném časovém okamžiku za pravdivé. Budeme-li k sobě upřímní a uznáme-li, že svět se mění, je logické, že se musí změnit i naše příběhy.

Gregg Braden, Bod obratu
Musíme být ochotni zbavit se všeho, co jsme si v životě naplánovali, abychom mohli žít život, který na nás čeká.

Joseph Campbell
Duše člověka, jemuž začíná růst peří, má stejné pocity svrbění a podrážděnosti, jaké děti cítí v dásních, když se jim začínají prořezávat zuby.

Platón, Faidros
Kreativita je svým způsobem něco jako krev. Stejně jako je krev skutečností vašeho fyzického těla a nikoli něčím, co jste si vymysleli, kreativita je skutečností vašeho duchovního těla a není ničím, co byste si museli vymýšlet.

Julia Cameronová, Umělcova cesta
Uvědomování si synchronicit se netýká pouhého přijímání zpráv. Je o pěstování poetického vědomí, jež vám umožňuje ochutnávat a dotýkat se toho, co se rýmuje a rezonuje se světem, v němž žijete.

Robert Moss, Pěstování velkých snů (Growing Big Dreams)
Snažit se zastavit mysl je jako snažit se zastavit vítr a být přitom papírovým drakem.

Mooji, Bílý oheň
Oko je prvním kruhem, rýsující se horizont je druhým kruhem, a v celé přírodě je tato primární figura opakována bez konce. Je to nejvyšší emblém v cifře světa. Svatý Augustin popsal přirozenost Boha jako kruh, jehož centrum je všude a jeho okolnosti nikde. Celý život čteme kopie vědomí těchto prvních forem.

Ralph Waldo Emerson, Sebedůvěra, sebejistota, nezávislost
Západní společnost odsunula talent imaginace z velké míry na zadní kolej a vyzvedla poznání získané prostřednictvím intelektu, takže pouze to, co je filtrováno intelektem a pěti smysly, je vnímáno jako platné. Udělali jsme vážnou chybu, když jsme se vydali tímto směrem, jelikož intelekt je částí nižší mysli, která ve vztahu k pravé podstatě života zůstává nečinnou, dokud nezačne spolupracovat s vyšší myslí.

Claire Nahmad, Kouzla víl
Moderní společnost se pokouší pochopit duchovní praxi šamanismu racionálně, ale praxi šamanismu racionálně pochopit nelze. Klíčem je zhluboka se několikrát nadechnout a vydechnout a uvolnit se do vlastních šamanských cest. Dovolte pak svým zkušenostem, ať vás vedou.

Sandra Ingerman, šamanka, spisovatelka a učitelka
Previous slide
Next slide

ŠAMANSKÝ KRUH

Vítejte,

na stránkách věnovaných šamanskému cestování, léčení a aktivnímu snění. V šamanském kruhu se můžete setkat se svými duchovními průvodci, přijmout zde léčení i pomoc při hledání odpovědí na otázky týkající se vašeho životního příběhu, současné situace a získat podporu při hledání cesty v harmonii se záměrem a posláním vaší duše.

Celý náš svět se skládá z kruhů. Životní cyklus, roční cykly, oběhy Země a planet kolem Slunce a Měsíce kolem Země, rodinný kruh, okruh přátel, tvar našeho oka, tvar planety i Slunce vycházejí z kruhu. Do kruhu pokládáme kameny kolem ohně a díky kruhu můžeme rychleji cestovat z místa na místo.

Šamanský kruh

je místem v neobyčejné skutečnosti, vyjádřením přirozeného procesu transformace i posvátným místem léčení a síly. Může být nástrojem navigace a pomáhat nám v chápání životních postojů, konfliktů i možností proměnit se.

V šamanském kruhu se můžeme setkávat se svými duchovními průvodci, silovými zvířaty, kteří nás chrání a podporují při odkrývání a léčení našich talentů. Díky šamanskému kruhu a průvodcům se můžeme spojovat s moudrostí předků a s hlubšími rovinami vědomí a rozšiřovat své poznání.

Šamanský kruh nazývaný také Posvátný kruh síly a léčení se využíval a využívá v duchovních tradicích po celém světě jako nástroj moudrosti, síly a léčení a v současné době práce s ním zažívá opět renesanci.

Život se proměňuje a umožňuje i nám, abychom se proměnili. Než nás živly znovu pohltí, než odejdeme z tváře tohoto světa, můžeme se vědomě rozhodnout tvořit svůj život v hojnosti, míru a lásce pro sebe, pro své blízké, pro lidské společenství i pro planetu Zemi.

Přijměte prosím pozvánku

k léčení, uzdravení a transformaci.
Můžete vzít život do vlastních rukou a být aktivním hráčem i režisérem svého životního příběhu. Dovolte si proměnit se do nového světa. Dovolte mi zprostředkovat Vám léčení a propojit Vás s poznáním z duchovního světa, snění, přírody i vlastní tvořivosti.

Služby

Nabízím

Online i osobně

Individuální služby

V rámci individuálních služeb nabízím

snovou poradnu online, šamanské léčení, individuální snění a Individuální navigaci 

Prostřednictvím aktivního snění a šamanského léčení se ponoříte k hlubšímu pochopení každodenní i snové skutečnosti a k nalezení odpovědí na otázky týkající se vašeho zdraví, duchovního rozvoje i využití tvořivého i léčivého potenciálu snů.

Online i osobně

Skupinové akce

Šamanské cesty a workshopy vedou

k uzdravení duše, k navázání vědomého kontaktu s duchovními průvodci a nalezení vlastní životní cesty a poslání, navrácení se do přirozeného stavu. Šamanské cesty a workshopy aktivního snění se zaměřují na rozšíření vlastního poznání. 

Vyberte si z aktuální nabídky seminářů a workshopů 

Kniha

Příběh chrámu duše

Příběh chrámu duše je o hledání a nalezení ztraceného smyslu života, je výpravnou cestou složenou z mých osobních zkušeností se šamanským cestováním do neobyčejné skutečnosti. K napsání tohoto příběhu jsem byl veden svými duchovními průvodci.

Vydavatelství Magda, říjen 2022 Ilustrace Mae Sara, 130 stran, cena 290 Kč

O mně

Petr Němčanský,

Životní putování mě vedlo různými cestami; živil jsem se jako čajovník, lektor anglického jazyka a překladatel, osvětlovač v divadle a koordinátor štíhlé výroby. Musel jsem nejdříve zjistit, co všechno nejsem a odhalit svoje talenty, aby mi pomohly uskutečňovat životní cestu. 

Souhra náhod a velká dávka štětí mě dovedly k osobnímu setkání s Robertem Mossem a metodou aktivní snění. V letech 2017-2019 jsem procházel jeho tříletým výcvikem učitele snění a zkušenosti z předchozí praxe se propojovaly do podoby mého současného životního stylu a nabídky služeb pro veřejnost. 

Přihlaste se na akci

Kalendář

Duben 2024
Šamanské cesty

Šamanské cesty

Po vzoru původních šamanských kultur můžeme na cestu vzít i svoje tělo a procítit pohyb energie v něm, propojit vnitřní a vnější svět, spojit se s průvodcem ve svém těle a nechat se zavést na místo ve svém nitru, kde najdeme odpovědi na otázky, léčení nebo poznání. ...
04 Dub
18:00 - 21:00
Kmen
centrum Kmen, Lidická 28, Brno
Šamanské cesty

Šamanské cesty

Šamanské cesty jsou pro vás, pokud se zajímáte o sebepoznání a toužíte po změně ve svém životě nebo nalezení směru. Tradiční techniky v moderním pojetí k léčení a dosažení moudrosti z duchovních rovin. ...
09 Dub
17:00 - 20:00
Brno, Židenice

Šamanské cestyRepeating Event

Šamanské cesty probíhají v pravidelných podvečerních setkáních jednou za měsíc za doprovodu ...
23 Dub
17:00 - 20:00
Blansko
Nebyla nalezena žádná událost!

Reference

Krásné reference. Děkuji!

Spokojení klienti

Můj blog

Píšu pro vás

Aktivní snění

Společenství snících

Společenství snících

Doba čtení: 3 minut V dubnu roku 2017 jsem poslouchal online úvodní přednášku Roberta Mosse k jeho kurzu Dreaming into Dreamtime. Když došla řeč na sny, které si člověk pamatuje

Přečíst článek »

Šamanismus

Šamanské obřady

Doba čtení: 2 minut Pomocí šamanského obřadu můžeme se záměrem proměňovat takovou životní oblast, kde cítíme nedostatek sami pro sebe nebo pro společenství a postupně zkvalitňovat náš každodenní život.

Přečíst článek »

Tvůrčí psaní

Tichá otázka

Doba čtení: < 1 minuta Tančíš mezi lidmi,hledáš rovnováhumezi uvnitř a venkua najdeš bod v(d)ěčnosti. Je pod kolenem anebotrůní na mezijako kamenná přilbice?“Ty o tom nerozhoduješ.“ Pod povrchem mysli -rozproudíš mízu,vykročíš za

Přečíst článek »

Kontakt

Kontaktní informace

Petr Němčanský
+420 608 277 237 
petr@samanskykruh.cz
po – pá 9 – 17 h

Fakturační informace

IČ 64487768
č.ú. 6339932349/0800
IBAN CZ27 0800 0000 0063 3993 2349
BIC GIBACZPX

Přihláška

Přihlaste se k odběru novinek